Le Plot - Asperjoc - 07600 Vallées d'Antraigues - Asperjoc - France  +33475885124

WhatsApp: +33788093167

Het lavendel museum

website

Dat wijn een product is waarmee Frankrijk grote bekendheid heeft gekregen, is bekend. Dat geldt voor nog een groot aantal andere natuurproducten. Eén daarvan is lavendel.
In de Ardèche vind je een aantal schitterende paarsgekleurde lavendelvelden. Een lust voor het oog! Maar ook voor de neus. De geur van dit gewas is heerlijk: het haalt de zomer in je boven!

In St. Remèze staat het lavendelmuseum van Frankrijk. Hier kun je de ambachtelijke distillatie bijwonen om van lavendel de essentiële olie te verkrijgen. Ze hebben bovendien een grote verzameling oude gereedschappen, video's met daarop de rijke geschiedenis van de lavendelteelt, een botanische tuin met picknickplaats en uiteraard een leuk winkeltje waar je de heerlijkste lavendelproducten kunt kopen. Het museum is geopend van april t/m oktober van 10 uur tot 19 uur.

 

Het kastanje museum in Joyeuse

Het kastanje museum bevindt zich in het zuiden van het departement Ardèche, in de streek tussen de rivieren Beaume en Drobie aan de uitlopers van de Cevennen. Het is beheerd door een gemeenschap van 14 kleine gemeentes en U vindt het in een oud klooster uit de 17de eeuw in het historische centrum van het romantische stadje Joyeuse.

Kastanje Museum
Joyeuse
, op 30km van Gite Le Troubadour