Le Plot - Asperjoc - 07600 Vallées d'Antraigues - Asperjoc - France  +33475885124

WhatsApp: +33788093167

Geitenkaas

De Ardèche staat bekend om haar overheerlijke geitenkaas. Heerlijk bij een borreltje, op brood maar ook te verwerken in gerechten. Bekende geitenkazen zijn bijvoorbeeld de Chevreton en de Picodons.

.

Diverse restaurants

In de directe nabijheid van le Troubadour liggen zeer veel verschillende eetgelegenheden. Van pizzeria tot pannenkoekhuis en van Michelin tot bistro. Kortom, voor ieder wat wils!

 

 

 

 

Wilde bosbessen

Elk jaar eind juli, begint het feest van de bosbessen. Heerlijke, wilde bessen die rijpen in de bergen van de Ardeche. Kleine vruchtjes van 6 tot 10 mm diameter, die eerst groen, dan paars en ten slotte donker blauw worden. De zachte, zoete, vruchten worden vers gegeten of gebruikt in diverse recepten. De vruchten van blauwe bosbessen werden vroeger gebruikt om kleding te verven in blauw-violet!

Wijnen

De Zuid-Franse streek Ardèche heeft een goed klimaat voor druiventeelt. Je vindt er dan ook talloze wijngaarden op de verschillende hellingen. Een echte aanrader is om naar een van de vele verschillende wijnboeren te gaan om daar meer te weten te komen over het proces van wijn maken. Er zijn in de buurt van Ruoms en Saint Remèze een aantal kastelen en landhuizen die soms al eeuwen in het teken staan van dit schitterende Franse product. En het proeven van de wijnen hoort een beetje bij op vakantie zijn in deze streek.

Kastanjes

De met kastanjes bedekte hellingen van de Ardéchoises zijn er al sinds mensenheugenis. De kastanje was lange tijd de basis van al het voedsel in de regio’s. De kastanje heeft de bevolking gevoed en vele hongersdoden voorkomen. Van half oktober tot half november wordt in de regio de oogst van de kastanjes gevierd, Fête de la Châtaigne (feest van de kastanje). Dan kun je zien wat je allemaal met kastanjes kunt doen!